Zeker over jouw toekomstige financiën met een pensioen

2020 06 29 42

Je pensioen is de financiële voorziening die je opbouwt gedurende je werkzame leven om na je pensionering van te leven. Het is bedoeld om inkomenszekerheid te bieden tijdens je oude dag. Er zijn verschillende pensioenvormen, zoals het wettelijke AOW-pensioen en aanvullende pensioenregelingen die je via je werkgever kunt hebben. Een pensioen geeft jou de financiële zekerheid dat je op je oude dag van een comfortabel leven kunt genieten.

Pensioen regelen

Voor het opstellen van een pensioenplan gaat een van onze persoonlijk adviseurs met je in gesprek. Samen bekijken we jouw persoonlijke situatie om tot een passend pensioenplan te komen. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de levensfase waarin jij je bevindt.

Contact

Zekerheid voor nu en later

Met pensioen gaan betekent dat er veel verandert in jou persoonlijke situatie. Je stopt met werken en krijgt meer vrije tijd. Ook financieel verandert er een hoop en misschien heb je nog een hoop plannen die je wilt gaan uitvoeren. Plannen kosten nu eenmaal geld. Probeer ook vooruit te denken. Het is belangrijk om inzicht te hebben in jouw financiën. Dankzij onze ervaring in financiële planning kunnen we jou voorzien van de juiste hints, tips en oplossingen. Neem contact op met jouw persoonlijke adviseur.


 

Pensioenleeftijd berekenen

Het berekenen van je pensioenleeftijd is van belang om een realistisch beeld te krijgen van wanneer je met pensioen kunt gaan. De pensioenleeftijd is niet alleen afhankelijk van je geboortedatum, maar kan ook worden beïnvloed door wetswijzigingen en individuele keuzes. Het is verstandig om regelmatig je pensioenleeftijd te berekenen en te evalueren, zodat je goed voorbereid bent op deze levensfase. Onze adviseurs helpen je graag om je pensioenleeftijd nauwkeurig te berekenen, rekening houdend met je opgebouwde pensioenbedrag, beleggingsrendement en de huidige regelgeving.

Nieuwe pensioenwet

Met de invoering van een nieuwe pensioenwet zijn er veranderingen doorgevoerd om het Nederlandse pensioenstelsel toekomstbestendig te maken. De nieuwe wetgeving heeft als doel meer flexibiliteit en keuzevrijheid te bieden aan werknemers, bijvoorbeeld in de manier waarop ze hun pensioenkapitaal opbouwen en opnemen. Het kan zijn dat de nieuwe pensioenregels jouw pensioenplanning beïnvloeden. Wil je meer weten over de nieuwe pensioenwet en de invloed daarvan op jouw pensioen? Onze adviseurs zijn volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en helpen je graag om te begrijpen wat de nieuwe pensioenwet betekent voor jouw persoonlijke situatie.

Pensioen na scheiden

Een scheiding heeft niet alleen emotionele gevolgen, maar kan ook invloed hebben op je pensioen. Na een scheiding heb je namelijk recht op een deel van het tijdens het huwelijk opgebouwde pensioen van je ex-partner. Dit wordt vaak verdeeld via het zogenaamde bijzonder partnerpensioen. Informeer je bij een scheiding goed over de pensioenaspecten. Het is belangrijk om deze financiële aspecten goed te regelen en rekening te houden met de impact op jouw toekomstige pensioenuitkering. Zo kun je de nodige stappen nemen om jouw financiële toekomst opnieuw vorm te geven.

Wij zijn bij jou in de buurt

Pand Hardenberg

Dommerholt & Ten Brinke Hardenberg

Vandaag open tot 17.00
Bel naar 0523 - 272 077

Afspraak maken
Whats App Image 2024 07 04 at 09 38 42

Dommerholt & Ten Brinke Gramsbergen

Vandaag open tot 17.00
Bel naar 0524 - 745 000

Afspraak maken

Plan een adviesgesprek bij Dommerholt & Ten Brinke

  • Gratis oriëntatiegesprek
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Een hypotheek passend bij jouw levensfase
  • Vergelijken onafhankelijk 25 hypotheekverstrekkers