Annuïteitenhypotheek

2020 06 20 16

Hoe werkt een annuïteiten hypotheek?

Wil jij gedurende 30 jaar maandelijks hetzelfde bedrag aflossen? Dan kan een annuïteiten hypotheek interessant zijn. Een van de voordelen van deze hypotheekvorm is dat je de looptijd vooraf vaststelt en je bruto maandlasten elke maand gelijk blijven. Je maandbedrag bestaat namelijk uit een deel rente en een deel aflossing. In het begin betaal je in verhouding meer rente en een klein bedrag aflossing, later is deze verhouding andersom en betaal je minder rente maar los je juist meer af.

Contact

Plan een adviesgesprek bij Dommerholt & Ten Brinke

  • Gratis oriëntatiegesprek
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Een hypotheek passend bij jouw levensfase
  • Vergelijken onafhankelijk 25 hypotheekverstrekkers

Annuïteiten hypotheek aanvragen of wijzigen

Voor het afsluiten van een annuïteiten hypotheek, gaat een van onze adviseurs met je in gesprek om zeker te weten dat deze past bij jouw persoonlijke situatie. Samen bekijken we het inkomen en eventueel de waarde van een onderpand om tot een passende hypotheekvorm te komen.

2020 06 08 24

Wij zijn bij jou in de buurt

Pand Hardenberg

Dommerholt & Ten Brinke Hardenberg

Vandaag open tot 17.00
Bel naar 0523 - 272 077

Afspraak maken
Whats App Image 2024 07 04 at 09 38 42

Dommerholt & Ten Brinke Gramsbergen

Vandaag open tot 17.00
Bel naar 0524 - 745 000

Afspraak maken

Wat komt er financieel kijken bij een Annuïteiten hypotheek

Voordat je een hypotheek kiest, is het handig om een aantal financiële zaken op een rij te hebben. Denk aan de rente of eventuele rente aftrek, de mogelijkheden rondom aflossen en de maandlasten die je kunt verwachten.

Aflossen annuïteitenhypotheek

Overweeg je om je hypotheek versneld af te lossen en wil je weten of dit verstandig is? Kijk dan goed naar de voorwaarden hoeveel procent van het beginbedrag je per jaar mag aflossen zonder extra kosten. Ook wanneer je extra aflost, houd je dezelfde aflossingsperiode. Een van de voordelen van versneld aflossen is dat je daarna een lager maandbedrag betaald.

Rente en rente-aftrek annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek is het mogelijk om je rente vast te zetten, of om te kiezen voor een variabele rente. Een variabele rente kan elke maand veranderen, een nadeel is dat dit minder zekerheid geeft over je maandlasten omdat de rente kan stijgen.

Gebruik je de hypotheek voor de aankoop, verbouwing en/of verbetering van je eigen huis? Dan is hypotheekrenteaftrek mogelijk. Dat betekent ook dat je netto maandlasten in het begin lager zijn, maar later zullen stijgen. Omdat je iedere maand steeds minder rente betaald en juist meer aflost bij een annuïteitenhypotheek, kun je elke maand minder rente aftrekken

Maandlasten annuïteitenhypotheek

Je maandbedrag bestaat uit rente en aflossing. In het begin bestaat dit bedrag voor het grootste deel uit rente en een klein bedrag aan aflossing. Later is dat omgekeerd. Wijzigt je rentepercentage? Dan wijzigen je maandlasten ook.

Zo krijg jij de zekerheid die je verdient.

Neem contact met ons op.

Wij brengen jouw situatie in kaart.

Je ontvangt een advies op maat.

We checken jouw situatie jaarlijks.

Veelgestelde vragen

Wanneer je bezig bent om een hypotheek te kiezen, wil je dat deze past bij je persoonlijke situatie. We begrijpen als geen ander dat een hypotheektraject de nodige vragen kan oproepen. Daarom hebben we informatie rondom de maandlasten, rente aftrek en de mogelijkheid tot Nationale Hypotheek Garantie voor je uiteen gezet.

Blijven mijn maandlasten gelijk bij een annuïteitenhypotheek?

Ja, je maandlasten zijn bij een annuïteitenhypotheek elke maand hetzelfde. Je lasten veranderen alleen wanneer je rentevaste periode afloopt en de rente verandert. Dit kun je samen met je adviseur bespreken.

Heb ik recht op rente aftrek bij een annuïteitenhypotheek?

Wanneer de hypotheek wordt gebruikt voor de aankoop, verbouwing of verbetering van de woning, heb je recht op rente aftrek. Daarnaast is bij starters een annuïteiten of lineaire hypotheek verplicht om recht te houden op rente aftrek.

Wanneer Nationale Hypotheek Garantie bij een annuïteitenhypotheek?

Wanneer je een hypotheek afsluit, ga je een betalingsverplichting aan voor de komende 20 of 30 jaar. Er kunnen in die periode dingen gebeuren waardoor je de hypotheek niet meer kunt betalen. Daarvoor is de Nationale Hypotheek Garantie in het leven geroepen. Als je een annuïteitenhypotheek afsluit, kun je deze afsluiten met een Nationale Hypotheek Garantie waardoor je meer zekerheid hebt en lagere maandlasten.