Wij gaan samenwonen

Kíen Licent Life Event Woning 29

Alles delen, ook de kosten en de risico’s

Samenwonen betekent alles delen, ook de kosten en de risico’s. Financiële zekerheid geeft jullie de vrijheid om samen te leven zoals jullie dat willen.

Zekerheid die bij jou past

Samenwonen heeft gevolgen voor jouw financiële situatie. Denk aan het delen van de kosten van woning, gas, water, elektriciteit, boodschappen en het huishouden. Het is mogelijk afspraken vast te leggen in een samenlevingscontract of geregistreerd partnerschap. Samenwonen heeft ook gevolgen voor bijvoorbeeld je testament en pensioenopbouw.

Dankzij onze ervaring in de financiering en risico’s die komen kijken bij het samenwonen, kunnen we jou voorzien van de juiste hints, tips en oplossingen. Neem contact op met jouw persoonlijke adviseur.

Gezamenlijke financiën

Samenwonen heeft gevolgen voor jullie financiële situatie. Denk aan het delen van de kosten van woning, gas, water, elektriciteit, boodschappen en het huishouden. Ook veranderen er gelijk fiscale zaken. Het is belangrijk hier samen goede afspraken over te maken en dit vast te leggen. Onze financieel adviseurs helpen jullie hier graag bij. 

Risico's afdekken

Doordat je gaat samenwonen ontstaan er ook verschillende financiële risico’s. Onze persoonlijke adviseur gaat graag met jullie in gesprek om de risico’s in beeld te brengen en een plan te maken hoe hiermee om te gaan. 

Samenlevingscontract

Als je gaat samenwonen is het verstandig om de gezamenlijke bezittingen vast te leggen. Bij overlijden kunnen er anders ongewenste situaties ontstaan. Onze financieel adviseurs kunnen je helpen bij de keuze voor een samenlevingscontract, geregistreerd partnerschap of huwelijk. 

Zo krijg jij de zekerheid die je verdient.

Neem contact met ons op.

Wij brengen jouw situatie in kaart.

Je ontvangt een advies op maat.

We checken jouw situatie jaarlijks.

Wij zijn bij jou in de buurt

Pand Hardenberg

Dommerholt & Ten Brinke Hardenberg

Vandaag open tot 17.00
Bel naar 0523 - 272 077

Afspraak maken
Whats App Image 2024 07 04 at 09 38 42

Dommerholt & Ten Brinke Gramsbergen

Vandaag open tot 17.00
Bel naar 0524 - 745 000

Afspraak maken