Echtscheiding

Kíen Licent Life Event Woning 38

De borging van jouw financiële toekomst

Er komt financieel en juridisch veel kijken bij een scheiding. Hierbij is het belangrijk dat je weet wat jouw bezittingen en schulden zijn. Je financiële toekomst hangt af van de afspraken die jij maakt en vervolgens vastlegt in een echtscheidingsconvenant en eventueel een ouderschapsplan.

Afspraken vastleggen voor een scheiding

Een scheiding is een emotioneel ingrijpende gebeurtenis en heeft gevolgen voor je financiële situatie. Het is daarom goed om afspraken vast te leggen. Onze persoonlijke adviseur gaat graag met je in gesprek om jouw situatie in kaart te brengen en afspraken te vormen die voor jou wenselijk zijn.

Contact

Gemeenschap van goederen

Bij een scheiding worden bezittingen en schulden verdeeld. Ben je getrouwd in gemeenschap van goederen dan zijn in principe alle bezittingen en schulden van jullie samen. Bij een scheiding worden dan dus alle bezittingen en schulden 50/50 verdeeld. 

Huwelijkse voorwaarden

Bij een huwelijk onder huwelijkse voorwaarden kun je afspraken maken over bezittingen en schulden en wat van wie is als je gaat scheiden. Je legt gemaakte afspraken vast in een notariële akte over bijvoorbeeld de verdeling van de woning, het inkomen, een eigen bedrijf, hoe om te gaan met de pensioenen en wat er gebeurt met eventuele schenkingen en erfenissen. Jouw persoonlijke financieel adviseur helpt je graag bij het maken van de juiste keuzes bij het trouwen onder huwelijkse voorwaarden. 

Uitkopen en een nieuwe woning

Mocht je na de scheiding in jullie voormalige huis willen blijven wonen, dan kan het zijn dat jij jouw ex-partner moet uitkopen als de woning van jullie samen is. Dit kan op verschillende manieren, jouw persoonlijke financieel adviseur neemt de opties graag met je door. 

Geregistreerd partnerschap

Een geregistreerd partnerschap hoeft niet door de rechter ontbonden te worden. Jullie dienen wel samen een scheidingsconvenant op te stellen, waarin jullie de afspraken samen vastleggen. Mochten jullie er samen niet uitkomen, dan bepaalt de rechter vaak de afspraken.

Zo krijg jij de zekerheid die je verdient.

Neem contact met ons op.

Wij brengen jouw situatie in kaart.

Je ontvangt een advies op maat.

We checken jouw situatie jaarlijks.

Wij zijn bij jou in de buurt

Pand Hardenberg

Dommerholt & Ten Brinke Hardenberg

Vandaag open tot 17.00
Bel naar 0523 - 272 077

Afspraak maken
Whats App Image 2024 07 04 at 09 38 42

Dommerholt & Ten Brinke Gramsbergen

Vandaag open tot 17.00
Bel naar 0524 - 745 000

Afspraak maken