Bouwen en verbouwen

2020 07 04 58

Ik ga (ver)bouwen

Ben je van plan om te gaat bouwen of verbouwen? Daar hoort een financiering bij. Het financieren van (ver)bouwen kan op verschillende manieren, zoals met spaargeld, een persoonlijke lening of hypotheek.

Het financieren van (ver)bouwen

De financiering van een verbouwing of het bouwen van een nieuwe woning kan met spaargeld, een persoonlijke lening, een hypotheek of een combinatie hiervan. Het is verstandig om samen met de hypotheek adviseur de opties te bespreken en te bekijken wat voor jullie passend is. 

Contact

Persoonlijke lening

De afsluitkosten van een persoonlijke lening zijn vaak een stuk lager dan die van een hypotheek. Echter is de rente over een persoonlijke lening hoger dan die van een hypotheek. De omvang van dit verschil is onder andere afhankelijk van de looptijd van de leningen. Een persoonlijke lening is voornamelijk een passende optie als je de lening in korte tijd wilt aflossen, zoals vijf jaar of korter. Benieuwd naar wat voor jou passend is? Onze financieel adviseurs helpen je graag. 

Hypotheek

Bij het afsluiten van een hypotheek krijg je te maken met de huidige regels voor hypotheekverstrekking. Hierbij moet je voldoen aan bepaalde inkomensnormen en de totale hypotheek moet, na de verbouwing, binnen 100% van de marktwaarde van de woning passen. Kies je voor energiebesparende maatregelen dan is er meer ruimte voor financiering. Onze hypotheek adviseurs kennen de regels en weten uit ervaring hoe dit op jouw unieke situatie van toepassing is. 

Zo krijg jij de zekerheid die je verdient.

Neem contact met ons op.

Wij brengen jouw situatie in kaart.

Je ontvangt een advies op maat.

We checken jouw situatie jaarlijks.

Wij zijn bij jou in de buurt

Pand Hardenberg

Dommerholt & Ten Brinke Hardenberg

Vandaag open tot 17.00
Bel naar 0523 - 272 077

Afspraak maken
Whats App Image 2024 07 04 at 09 38 42

Dommerholt & Ten Brinke Gramsbergen

Vandaag open tot 17.00
Bel naar 0524 - 745 000

Afspraak maken