Bespaar niet op goed advies

50% van de bedrijven gaat failliet na brand!

Maar liefst 50% van de bedrijven die te maken krijgen met een grote brand gaat binnen een jaar failliet. Ook al is de schade volledig uitgekeerd. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars. Daarom is het Verbond van Verzekeraars samen met MKB-Nederland, VNO-NCW en de Brandweer een campagne gestart over brandveiligheid.

Brandstichting bij 20% van de branden

Het is een cliché, maar alles begint met goede brandpreventie. Daarmee kunnen ondernemers zich een hoop ellende besparen. Denk bijvoorbeeld aan brandveilige feestversiering en het plaatsen van een sprinklerinstallatie. Maar denk ook aan het afweren van brandstichters door ervoor te zorgen dat het bedrijf een oninteressant doelwit is. Van alle branden ontstaat maar liefst 20% door brandstichting.

Wat kunnen ondernemers zelf doen?


U kunt zelf veel doen om brand te voorkomen. Het Verbond van Verzekeraars, MKB-Nederland, VNO-NCW en de Brandweer geven tips op de website checklist brand. Hier vinden ondernemers, zoals de naam van de site al zegt, ook een handige checklist waarmee ze de brandrisico's voor hun bedrijf in kaart kunnen brengen.

 

 

« Terug naar het nieuws overzicht

Eenvoudig contact opnemen

Bel naar 0523 - 272 077

Stuur een mail

Zoek uw adviseur

Kom langs op ons kantoor

Ik wil graag teruggebeld worden

Dommerholttenbrinke